Garnslanking

mandag, mars 12, 2007

Biskop Kvarme

I anledning Biskop Kvarme og hans siste stunt overfor vikarprest Josefsen her i Bærum vil jeg poste dette brevet som dessverre ikke blir mindre aktuelt etterhvert som Kvarme får sitte videre i bispestolen:


Kjære biskop Kvarme!

Takk for kampen for den rette tro og at homofilt samliv ikke er forenelig med Bibelen og kristendommen! Det står jo klart i 3. Mosebok 18-22 at homoseksualitet er en vederstyggelighet, så det er jo ikke noe å snakke om!

Men nå trenger jeg noen å råd om hvordan jeg skal leve etter Guds bud:

1. Hver gang jeg brenner en okse som et offer, vet jeg at dette gir en duft som velbehager Herren (3. Mosebok 1/9)Problemet er naboene!

2. Jeg ønsker å selge datteren min som slave (2. Mosebok 21.7). Med det prisnivået vi har i dag; Hva mener du er rett pris?

3. I 3. Mosebok 25-44 står det helt klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt i et naboland. En venn av meg sier at dette bare gjelder for svensker, og ikke dansker. Her trenger jeg litt hjelp - kan jeg eie dansker?

4. Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabatten. 2.Mosebok 35.2 er helt tydelig på at han skal drepes. Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv?

5. En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (3. Mosebok 11/10) så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig! Hvem har rett?

6. I 3. Mosebok 21/20 står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg innrømmer at jeg er nærsynt og bruker briller. Må synet mitt være helt perfekt, eller opererer vi med litt slingringsmonn her?

7. De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd i følge 3. Mosebok 19/27. Hvordan bør de straffes?

For eventuelt fremmede lesere; jeg er ikke personlig kristen men jeg er medmenneske, det skulle kanskje også Kvarme prøvd å være...

7 kommentarer:

@tone sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
@tone sa...

Ja, den der boka har eg faktisk sett.
Den er er veldig fin om vi vil "ha noko på nokon"
Den har jo eit enormt utval av skal og skal ikkje. Vi kan rektig fråtse i forbud og påbud.
Litt rart at dei ikkje blir lei av berre å bruke dei samme gamle, men det er jo kanhende ikkje så smart å ta i bruk forbud som rammar større grupper. Det er jo kjekkare med forbud og påbud som berre er av betydning for mindre grupper av menneske, og det er enkelt å stadfeste kven som tilhøyrer gruppa(av syndige) og kven som heilt klart fell utanfor denne gruppa av menneske.

Gimpelise sa...

Bra tekst. *nikke*

monamor sa...

Kjempebra innlegg....:)

sopran sa...

Befriende innlegg :) Takk

alpakkapusa sa...

Jeg er så enig! Den der saka der gjør meg supersinna og tåresprettende provosert! Har lest det brevet før forresten og ledd godt:-D

turvid sa...

Bra skrevet! *nikker*